Над 1 000 души се събраха на столичния площад

...
  Над 1 000 души се събраха на столичния площад
Коментари Харесай

Молитва за мир на площад Независимост в София

 
Над 1 000 души се събраха на столичния площад " Независимост ", където папа Франциск стартира своето обръщение за мир към целия свят дружно с представители на разнообразни вероизповедания. На събитието участват близо 200 публични посетители, измежду които е министър председателят Бойко Борисов и цялото държавно управление.  На площада са въведени засилени ограничения за сигурност, само че съгласно кореспондент на Actualno.com всичко е умерено и се минава относително бързо през пропускателните пунктове. Преди формалното събитие на сцената се организира къса подготовка. Шест деца възпламениха факли - знак на мира. Те са представители на православното, католическото, еврейското, арменското, протестантското и мюсюлманското изповедание. " Целта на мероприятието е всички българи да с молят за мир съгласно личната си традиция и да се ангажират да работят за мира според желането н Исус и наследството на папа Йоан XXIII ", се споделя в авансово оповестеното събитие. На сцената има още маслиново дърво и рози - знак на България. Над 1 000 души се събраха на столичния площад " Независимост ", където папа Франциск стартира своето обръщение за мир към целия свят дружно с представители на разнообразни вероизповедания. На събитието участват близо 200 публични посетители, измежду които е министър председателят Бойко Борисов, цялото държавно управление и президентът Румен Радев.
На площада са въведени засилени ограничения за сигурност, само че съгласно кореспондент на Actualno.com всичко е умерено и се минава относително бързо през пропускателните пунктове. Преди формалното събитие на сцената се организира къса подготовка. Шест деца възпламениха факли - знак на мира. Те са представители на православното, католическото, еврейското, арменското, протестантското и мюсюлманското изповедание.
" Целта на мероприятието е всички българи да с молят за мир съгласно личната си традиция и да се ангажират да работят за мира според желанието на Исус и наследството на папа Йоан XXIII ", се споделя в авансово оповестеното събитие. На сцената има още маслиново дърво и рози - знак на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР